Kvalitet och äkta hantverk
”En sann hantverkare skall skaffa bra fisk och utföra sitt arbete väl. Vi tänker inte på hur mycket vi tjänar. Vi tänker bara på att laga den bästa sushin. Man kan hela tiden förbättras. Det finns alltid något att sträva mot. Blir det det bästa möjliga må det vara perfekt, men vad är det bästa möjliga? Efter alla dessa år anser jag inte att jag uppnått perfektion. Men jag njuter av mitt arbete varje dag. Sådant är det äkta hantverket”.
Jiro Ono, sushimästare och ägare till Sukiyabashi ro, en 3-stjärnig Guide Michelin sushi restaurang i Ginza, Tokyo. Se och inspireras av David Gelb's dokumentärfilm från 2011, ”Jiro Dreams of Sushi”.
Skapa och upprätthålla värden
"Att vara modern är inte en fråga om att offra det förflutna till förmån för det nya, utan upprätthålla, jämföra och minnas de värden människor har skapat, göra dem moderna för att inte förlora det modernas värde. Det finns inget levande nu med ett dött förflutet. Det finns inget skapande utan tradition. Det nya är en böjning av tidigare former - och nyheten är alltid en variation av det förflutna. Nuet är platsen för både minne och längtan".
Octavio Paz
Project for Public Places (PPS) http://www.pps.org
8-80 cities http://www.8-80cities.org
Gehl Architechts http://gehlarchitects.com/blog/
LSE Cities http://lsecities.net
Gapminder http://www.gapminder.org
Center For Active Design http://centerforactivedesign.org/case-studies/
Next City http://nextcity.org
Sustainable Cities Collective http://sustainablecitiescollective.com
Om du vill rekommendera någon ytterligare kunskapskanal kontakta BLIR